Beerze Bulten

Record: Josefien (5) haalt A-diploma na 9 zwemlessen

Afgelopen woensdag heeft de 5-jarige Josefien Nijkamp uit Nieuwleusen haar A-diploma gehaald. Dat deed ze door slechts 9(!) zwemlessen te volgen bij zwemschool Beerze Bulten.

Herma Drenthen van Zwemschool Beerze Bulten: “In 9 lessen van 2 uur je diploma halen is een record voor onze zwemschool. Een paar jaar geleden hadden we 2 meisjes die in 10 lessen hun A-diploma hebben gehaald. Dat is ook al heel snel. Je moet de slag goed onder de knie hebben en veel meters maken maar bij Josefien zagen we de eerste les al dat dit meisje talent heeft. Ze beheerst de slag heel goed, heeft een goede motoriek en ook het onderwater zwemmen was geen probleem. Daardoor stroomde ze wel heel snel door. Doordat we bij zwemschool Beerze Bulten in de zomerperiode doorlessen is ze begin augustus gestart en kon nu dus eind augustus diplomazwemmen. Dit is een absoluut record en we zijn natuurlijk erg trots op recordhoudster Josefien."

Ook de 2 broers en zus van Josefien hebben eerder hun diploma gehaald bij zwemschool Beerze Bulten en (uiteraard) gaat Josefien nu in sneltreinvaart door voor haar B- en C-diploma.

Foto: Josefien en zwemjuf Herma.

"In 9 lessen van 2 uur je diploma halen is een record voor onze zwemschool"

 
Josefien
 
Josefien en zwemjuf Herma