Beerze Bulten

Jelle

“Nu ik hier werk weet ik zeker dat ik verder wil in de horeca”

Team aan het woord

Ik werk in de brasserie in de bediening. In de zomer vijf dagen in de week en in de winter meestal een dag in het weekend. Dat kan ik zelf inplannen en dat is wel chill, want dan heb ik vanwege school niet zoveel tijd.

Ik zit nu in havo 5 en wil hierna de hogere hotelschool gaan doen. Aanvankelijk twijfelde ik daar nogal over. Mijn ouders raadden me aan een baantje in de horeca te zoeken, zodat ik kon ontdekken of het echt bij me past. Nu ik hier werk weet ik zeker dat ik verder wil in de horeca. Vanwege de gezelligheid met collega’s, maar ook het werk in de bediening zelf. Als het heel druk is en je hebt een goede avond gehad, iedereen heeft zijn ding gedaan, dan geeft dat echt een kick.

Leuke reacties

Ik merk dat het werk in de horeca bij me past. Dat hoor ik ook wel van gasten, ik krijg leuke reacties. Het is natuurlijk een vakantiepark, dus de mensen zijn eigenlijk altijd vrolijk. Maar is er ook wel eens kritiek, daar moet je ook mee om kunnen gaan. Je moet kunnen luisteren naar mensen. Voor we begonnen hebben we een gastvrijheidscursus gehad, daar heb ik veel aan gehad. Die ervaring neem je mee, je doet mensenkennis op.

Jelle

Team aan het woord: