Beerze Bulten verkozen tot ADAC Superplatz 2017!

05 januari 2017

Beerze Bulten is door de Duitse ADAC verkozen tot ‘Superplatz 2017’, de hoogste Duitse camping onderscheiding. Slechts 16 Nederlandse campings, waarvan 2 uit het Overijsselse Vechtdal, voldoen aan de gestelde criteria en mogen zich ADAC Superplatz 2017 noemen.

De gekwalificeerde inspecteurs van ADAC, vergelijkbaar met de ANWB in Nederland, beoordelen de campings met een 5-sterren-systeem en worden beoordeeld op tien verschillende criteria. Enkele voorbeelden hiervan zijn het aantal en de kwaliteit van de sanitaire voorzieningen, de grootte, uitstraling en het onderhoud van de kampeerplaatsen, aanbod van winkels, restaurants en de recreatie mogelijkheden. De beoordelingscriteria worden regelmatig aangepast aan de huidige trends en ontwikkelingen. Het behalen van de Superplatz 2017 titel is na ‘ANWB camping van het jaar 2017’ de tweede grote prijs deze week voor Beerze Bulten.

ADAC Superplatz
De door de ADAC verkozen Superplatz campings worden prominent vermeld in de ADAC campinggids. Deze gids wordt door veel kampeerders uit Europa ook wel ‘Der Camperbibel’ genoemd en is een belangrijke leidraad om een camping uit te zoeken. Het puntensysteem in de gids loopt van 7 (laagste score) tot 1 (hoogste score) voor toiletvoorzieningen. Andere faciliteiten als standplaats, verzorging, zwembaden en andere speelvoorzieningen worden gewaardeerd met sterren. Vijf sterren is de maximale score. Beerze Bulten ontvangt met de Superplatz titel de maximale score van 5 sterren. Het predicaat Superplatz is voor de kampeerder een belangrijk en vertrouwd keurmerk en we zijn ontzettend trots op het behalen van deze mooie titel!