De blaadjes beginnen weer te vallen in Beerze. De herfst heeft definitief zijn intrede gedaan en de eerste bomen kleuren alweer goudgeel. Ik heb eigenlijk geen voorkeur voor een bepaald jaargetijde. Elke tijd van het jaar heeft wel iets wat me aanspreekt. Ik probeer wekelijks een rondje te mountainbiken en om dan met een zonnetje door een herfstig bos te fietsen vind ik heerlijk.

Flexibiliteit is key

U zult met me eens zijn dat we in een bijzondere tijd leven. We hobbelen van crisis naar crisis, de één nog heftiger dan de andere, en proberen dat hier allemaal te managen. Dat valt niet altijd mee, op het moment dat je denkt dat je alles op de rit hebt, is er weer een gamechanger die de boel in het honderd schopt. Dat vraagt wat van jezelf, maar ook van de mensen in je organisatie. Flexibiliteit is key en tegenwoordig is het een kunst om de goede mensen te vinden die daarmee om kunnen gaan. Gelukkig weten we het aardig goed in te vullen, maar het is wel elke keer een uitdaging.

100% Gastvrij Vechtdal

In het Vechtdal werken we goed samen met onze collega’s. We kampen vaak met dezelfde uitdagingen en één daarvan is personeel. Het idee is ontstaan om een eigen vakschool op te richten. De Vakschool 100% Gastvrij Vechtdal. Een ambitieus project waar we met 22 bedrijven in participeren. Dit zijn horeca en recreatiebedrijven. In deze opleiding gaan we onze eigen mensen opleiden. We werken samen met het Alfa college in Hardenberg. Dit is een beroepsopleider en we richten ons met name op receptie en horecapersoneel. Het voordeel van zoveel partners is dat er voor ieder wat wils is. Voel je je meer op je gemak in een lunchroom of cafetaria dan zoeken we daar een geschikte leerwerkplek voor je en hou je van de hectiek van een vakantiepark dan is er ook een plekje voor je. Tijdens de introductie wordt er gekeken of je geschikt bent voor het vak en loop je 1 of 2 dagen mee en vervolgens wordt er een geschikte leerwerkplek gezocht. Daarnaast bieden we baangarantie wat betekent dat je verzekerd bent van een baan zodra je de opleiding hebt afgerond. Op deze manier proberen we het werken in de sector aantrekkelijk te maken en de leerling te overtuigen dat een loopbaan in de recreatie (in het Vechtdal) mogelijk is.

Samen de schouders eronder

Ook energie is binnen ons bedrijf een thema dat tegenwoordig hoog op het lijstje staat. We zijn een energie-intensief bedrijf en op veel vlakken blijft dat ook zo. Onze gasten willen warm douchen en in een behaaglijke omgeving bivakkeren. Maar door overal nog eens kritisch en creatief naar te kijken ben ik ervan overtuigd dat 10% energiebesparing haalbaar moet zijn. Dit kan alleen wanneer iedereen meedoet en de urgentie voelt. Samen proberen we daar de schouders onder te zetten. De aanleiding is uiteraard heel triest, maar wellicht is het wel eens goed dat we nog eens goed naar onze lifestyle kijken en ons eens afvragen waar het wat minder of anders kan.

Het zijn de kleine momentjes

Op Beerze Bulten gaat het om het maken van herinneringen en die herinneringen moeten fantastisch zijn. Dat zijn vaak die kleine momentjes. De eerste stapjes, de eerste meters op de fiets, gezellig met elkaar bbq-en of een mooie wandeling in het bos. Afgelopen voorjaar zijn we zelf met de caravan op pad geweest en dat was een avontuur. Slapen in een tentje, lekker prutsen op zo’n kookstelletje met de kinderen als assistent-koks (handig voor de toekomst 😊) en ’s avonds met een glas wijn onder de luifel. Genietmomenten die onvergetelijk zijn.

Bijzondere tijden

Er komt weer een mooie tijd aan met veel momenten die we met elkaar gaan vieren. Misschien moeten we daar in deze tijden wel meer dan ooit van genieten en zijn het de kleine dingen die het leven en de vakantie de moeite waard maken. Ik hoop dat wij van de Beerze Bulten daar een bescheiden rol in kunnen spelen.

Vier het leven en geniet van alles wat Beerze Bulten u te bieden heeft.

Vriendelijke groet,

Gerrit-Jan Hagedoorn